Strada Foisorului 119, Sector 3, Bucuresti
+40723 929 011
bisericafoisor@gmail.com

Sprijin pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu

Biserica Parohiei Foisor

În această perioadă grea, de epidemie – COVID-19, Asociația Diaconia Filiala Sector 3, prin cantina socială Sfânta Maria, vine în întâmpinarea persoanelor aflate în izolare, ca urmare a parteneriatului de colaborare dintre Arhiepiscopia Bucureștilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov, pregătind, zilnic, hrană caldă.

Până în prezent au fost pregătite și distribuite 510 porții de hrană caldă, începând cu data de 18.03.2020, porțiile fiind distribuite la domiciliul persoanelor izolate de către voluntarii Catedralei Naționale.

Totodată, Asociația Diaconia Filiala Sector 3, prin cantina socială „Sfânta Maria” oferă hrană caldă, zilnic, pentru aproximativ 61 de persoane. Beneficiarii sunt persoane și familii aflate în dificultate, cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială: copii proveniți din familii numeroase care trăiesc în condiții precare, familii monoparentale, persoane fără adăpost, vârstnici fără sprijin familial și cu venituri mici, persoane cu handicap.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, au fost pregătite pachete cu alimente de bază, sarmale, friptură și ouă roșii, atât pentru toate persoanele izolate, cât și pentru toți beneficiarii cantinei sociale.